Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csak Tõkést ne!
  2007-11-21 20:26:52, szerda
 
  Csak Tőkést ne!




Kijátszotta a Kupa-kártyát a Markó-Verestóy-Frunda triumvirátus. Egy 43 éves RMDSZ szenátor személyében a párt olyan embert állított az Európa Parlamenti képviselőválasztás jelölő-listájának befutóképes második helyére, aki jelentősen csökkentheti a függetlenként induló Tőkés László esélyeit.


A sportnyelven Kupa II-nek titulált Sógor Csabát egyáltalán nem rázta meg, hogy a Tőkést támogató szervezetek és a püspök vezette Királyhágó-melléki Egyházkerület visszalépésre szólította fel őt, amiért rendelkezési állományban lévő lelkészként nem kérte ki egyházi felettesei jóváhagyását. Sőt, nem minden politikai eleganciát nélkülözve kijelentette, hogy a november 25-i romániai választási kampányban nem püspöke híveit kívánja megingatni, hanem ,,az RMDSZ alvó szavazóit" akarja urnák elé vinni. ,,Nem Markóból, Verestóyból vagy Frundából áll az RMDSZ" - erősített rá - ,,ebben a szövetségben még többszázezer ember bízik".

Kupa II-őnk ezzel a kijelentésével burkoltan két dolgot állított és üzent. Egyrészt azt, hogy a Markó kontra Tőkés pólus mára többszázezer magyar nemzetiségű romániai állampolgár számára hitelét vesztette. Másrészt azt, hogy e hiteltelenedett pólusok között ő, a szintén református lelkész Sógor Csaba a tertium datur, vagy ha jobban tetszik - a centrum.

És miért ne tetszene jobban?! Miért ne tetszene az egész manőver kitalálóinak az az eshetőség, hogy akár csupán néhány ezer, vagy tízezer szavazó ,,megdumálásával" kurtítsák sikerrel a Tőkés voksok számát?! Tegyék lehetetlenné annak az embernek az Európa Parlamentbe juttatását, aki túlságosan ismert és elismert Európa szerte, aki túlságosan szuverén és autonóm személyiség ahhoz, hogy a nemzet érdekeit csorbítva adná el ízenként magát, alkalmanként szavazatát azoknak, akik ezt a régiót teljes ellenőrzésük alatt kívánják tartani.

Pontosan így kurtította annak idején a nagy hirtelen Kupa Mihály alá kreált Centrum Párt a polgári oldalra adott szavazatok számát. A 2002 évi országgyűlési választásokon a limitet el nem érve a Kupa-párt parlamenten kívül maradt. Fellépésével, a polgári oldalt sújtó sikeres ,,elvonókúrájával" az akkori MSZMP-SZDSZ ellenzéket juttatta hatalomra. Éppen annyi szavazatot vont el az akkori kormánypártoktól, amennyivel azok nyerhetek volna.

Ezt a 2002-es stratégiát azok a befolyásos körök tervelték ki és főleg finanszírozták, amelyek túl autonómnak, túlságosan szuverénnek ítélték meg a polgári kormány kül- és gazdaságpolitikáját, adópolitikáját, a földkérdésben és számos más fontos ügyben elfoglalt pozícióját.

E körök az ő saját cselekvési szabadságuk korlátozásaként élték meg ezt az időszakot. Perspektívát kívánva nyitni a szabad, már-már korlátlan gazdasági pozíciószerzéshez és politikai befolyáshoz, minden erejüket, összeköttetésüket és pénzüket felhasználták a hatalomváltás ,,megkomponálására". E kompozíció számos eleme előttünk ismeretlen, és talán az is marad örökre. A jéghegy csúcsa azonban mindenki számára láthatóvá vált a pénzükre és összeköttetéseikre épített Centrum Párt képében. E pártnak pedig Kupa Mihály kölcsönözte arcát, adott arculatot.

Olyan embert kerestek és leltek, aki közismert és éppen a polgári oldal szavazóinak néhány százaléka számára elfogadható. Mint az Antall kormány első pénzügyminisztere, és mint futtatott tömegkommunikációs közszereplő, Kupa Mihály látszott erre a legalkalmasabbnak. Mikor ráleltek, már csak az ár volt kérdéses: a Kupa-Centrum mit kóstál? Kisebb huzavona után megegyeztek, és megindult a szinte kimeríthetetlen forrásból finanszírozott tömegkommunikációs Centrum-úthenger.

Ezt a 2002-es magyar partitúrát olvasták és játsszák el most Erdélyben.

Sógor Csaba hiteles személy, hiszen csakúgy, mint Tőkés László - lelkész. Vallási különbség sincs kettejük között. Ő az RMDSZ benjáminja. Úgy teszi-veszi magát a román szenátusban, mint... No, itt megáll a tudomány, hiszen a ,,mint Tőkés László 1989-ben Caucescu alatt" hasonlat erősen sántítana.

De szükség sincsen rá, hiszen mind kevesebben emlékeznek az 1989-es esztendőre, és mind többen várnak még mindig valamilyen kiküzdés nélküli megváltás-ajándékot az Európai Uniótól. Közben egyre terjesztik és gerjesztik a hírt a romániai és a magyarországi tömegkommunikációban, hogy Tőkés szélsőséges lenne, és a szélsőségeseket kiköpi az Úr, esetükben az EU.

Az említett körök erre játszanak. Ezt terjeszti Tom Lantos az USA szenátusa Külügyi Bizottságának vezetőjeként. Ő már évek óta csak Kis Milosevicsnek nevezi szenátortársai előtt ,,az Erdélybe, Felvidékre gyakran látogató és ott etnikai nyugtalanságot szító" Orbán Viktort. Tőkés László tevékenységét, fellépéseit pedig az Egyesült Államok első számú ellenségeivel, az iráni ajatollahok politikai szerepével azonosítja.

Tom Lantosnak van szeme annak a sajtót bejárt fényképnek a dekódolásához, amely hétfőn készült a Kovászna megyei Baróton. A néhány ezer székely előtt tartott EP választási gyűlés emelvényén Tőkés László és Orbán Viktor áll. Hátuk megett a felirat: Unió, Erdéllyel!

Tom Lantos tudja, hiszen annak idején magyar kisdiákkánt jól megtanulta, hogy e követelés - vessző nélkül - azonos az 1848-as márciusi ifjak 12 pontjának a záró követelésével, ,,azaz színtiszta irredentizmus". Neki kötelessége felvilágosítani az amerikai honatyákat, hogy ez a jelszó ,,báránybőrbe bújtatott farkas". Senkit ne tévesszen meg hát aktuális formája, amely az Európa Parlament képviselőválasztási előestéjén látszólag az Európai Unió és Erdély szép egységének megteremtésére szólít fel.

- ,,És kik állnak ezen szélsőséges és irredenta jelszó alatt - teszi fel társainak a kérdést Tom Lantos, és a gyengébbek kedvért meg is válaszolja: a Kis Milosevics és Tőkés Ajatollah"!

Szóval bárkit, csak ne egy olyan embert, aki túlságosan szuverén és autonóm személyiség ahhoz, hogy ízenként adná el magát és szavazatát az e régiót gátlástalan ellenőrzésük alatt tartani kívánóknak.

Bárkit, csak azt a Kelet-Európai lelkészt ne, akinek 1989-es hőstette még ismert, s akinek a teljes lejáratását még máig sem sikerült kommunikálni.

Bárkit, Uraim, bárkit!

Csak Tőkést ne!

- szil -

Gondola
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kormánypártoktól, megkomponálására, kimeríthetetlen, hiteltelenedett, elvonókúrájával, felvilágosítani, korlátozásaként, szélsőségeseket, nyugtalanságot, finanszírozták, megdumálásával, szenátortársai, finanszírozott, kijelentésével, megteremtésére, adópolitikáját, bizottságának, függetlenként, milosevicsnek, irredentizmus, földkérdésben, hatalomváltás, választásokon, tevékenységét, követelésével, magyarországi, visszalépésre, egyházkerület, országgyűlési, ellenségeivel, felhasználták, dekódolásához, jóváhagyását, rendelkezési, alkalmanként, kijelentette, párt olyan, függetlenként induló, sportnyelven Kupa, püspök vezette, november 25-i, kijelentésével burkoltan, szintén református, tertium datur, egész manőver, nemzet érdekeit, régiót teljes, nagy hirtelen, polgári oldalra, polgári oldalt, akkori MSZMP-SZDSZ, akkori kormánypártoktól, Csak Tõ, Európa Parlamenti, Tőkés László, Kupa II-nek, Sógor Csabát, Királyhágó-melléki Egyházkerület, Kupa II-őnk, Sógor Csaba, Európa Parlamentbe, Kupa Mihály, Centrum Párt, Európai Uniótól, Külügyi Bizottságának, Orbán Viktort, Egyesült Államok, Orbán Viktor, Európa Parlament, Európai Unió, Tőkés Ajatollah”, Csak Tőkést,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Gábor Dénes gondolata  Gaál Viktor gondolata  A hét szűk esztendő  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  A fák lelke  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  György napra  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Szent György napi hiedelmek, s...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Szent György nap  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Ébredj  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Idézetek a barátságról  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Beney Zsuzsa  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  A fák lelke  Pillangó  Beney Zsuzsa - Sirató  Ébredj  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Április 22. a Föld napja,  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Naplemente  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Alvó cica  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Ha így haladunk...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Föld napja április 22  Ahogy emelkedik a rezgés...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Szép estét  Az elfogadásnak...  Alakot vált...  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  A keserű igazság  A könnyek összegyűjtése  Különös!  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 26  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id... 
Bejegyzés Címkék
párt olyan, függetlenként induló, sportnyelven Kupa, püspök vezette, november 25-i, kijelentésével burkoltan, szintén református, tertium datur, egész manőver, nemzet érdekeit, régiót teljes, nagy hirtelen, polgári oldalra, polgári oldalt, akkori MSZMP-SZDSZ, akkori kormánypártoktól, 2002-es stratégiát, befolyásos körök, polgári kormány, hatalomváltás &#8222, jéghegy csúcsa, polgári oldal, szinte kimeríthetetlen, 2002-es magyar, román szenátusban, 1989-es esztendőre, szélsőségeseket kiköpi, említett körök, iráni ajatollahok, sajtót bejárt, néhány ezer, 1848-as márciusi, záró követelésével, amerikai honatyákat, jelszó &#8222, gyengébbek kedvért, olyan embert, teljes lejáratását, kormánypártoktól, megkomponálására, kimeríthetetlen, hiteltelenedett, elvonókúrájával, felvilágosítani, korlátozásaként, szélsőségeseket, nyugtalanságot, finanszírozták, megdumálásával, szenátortársai, finanszírozott, kijelentésével, megteremtésére, adópolitikáját, bizottságának, függetlenként, milosevicsnek, irredentizmus, földkérdésben, hatalomváltás, választásokon, tevékenységét, követelésével, magyarországi, visszalépésre, egyházkerület, országgyűlési, ellenségeivel, felhasználták, dekódolásához, jóváhagyását, rendelkezési, alkalmanként, kijelentette, többszázezer, csökkentheti, kitalálóinak, fellépésével, perspektívát, triumvirátus, kommunikálni, ellenőrzésük, sportnyelven, szövetségben, lehetetlenné, vezetőjeként, verestóyból, lelkészként, kötelessége, személyiség, ajatollahok, megegyeztek, kisdiákkánt, parlamenten, állományban, báránybőrbe, szenátusban, szélsőséges, parlamentbe, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5712
  • e Hét: 19942
  • e Hónap: 31053
  • e Év: 184549
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.